Yaz mevsiminin en çok tercih edilen meyvesi karpuzun tadı ve serinletici özelliği ile çok sayıda faydası da bulunuyor. Uzmanlar, karpuzun oda sıcaklığında tüketilmesini öneriyor.

Uzmanlar "Karpuzun kas gevşetici etkisiyle kan damarları etrafındaki kaslar gevşer ve bu da damar ve arterlerin daha çok genişlemesini sağlar. Dolayısıyla kan basıncı düşer, kan akışı sağlanır. Karpuz , B,C vitaminleri ile Vitamin A öncülü olan beta karoten barındırır. İçeriğindeki likopen ise antioksidan ve antiinflamatuar (iltihabı azaltıcı etkisi) vardır. Bunların tümü yüksek su ve lif oranı, doyurucu etkisinin de olması sebebiyle diyette tercih edilme nedenidir" diye konuştu.

Karpuzun antioksidan etkisinin oda sıcaklığında tüketildiğinde etkin olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, "Buzdolabında bekleme ve soğukluk bu etkiyi ortadan kaldırıyor" dedi.

# #